„Врло брзо ће јавност бити обавештена о датуму када ће се обавити овај достојанствени чин и народ ћи бити позван да присуствује свечаности“.

„Данас је велики дан са Србију и Српску Војводину, на састанку са Владиком Сремским Василијем уважена је молба породице Стратимировић и Одбора за спровођење националног пројекта повратка посмртних остатака Вожда Ђорђа Стратимировића у отаџбину да се посмртни остаци Вожда Ђорђа сахране у Сремске Карловце. Владика Василије је уважио наше молбе и благословио да се Вожд Ђорђе Стратимировић сахрани у манастиру Ваведења Пресвете Богородице познат као Горња црква у самом центру Сремских Карловаца. Овај манастир је значајан због тога што је метох манастира Хиландара и зато што су њему сахрањени Патријарх српски Георгије Бранковић и Патријарх српски Лукијан Богдановић„, истиче Александар Ђурђев, председник Одбора за повратак посмртних остатака Вожда Ђорђа Стратимировића у отаџбину.

„Врло брзо ће јавност бити обавештена о датуму када ће се обавити овај достојанствени чин и народ ћи бити позван да присуствује свечаности“, напомиње Ђурђев.

„Захваљујемо се свим људима добре воље који су имали слуха да се спроведе овај српски национални пројекат на који се чекало више од 100 година“, закључује Александар Ђурђев, председник Одбора.

ИН4С